29. jul. 2012

Gjør-det-selv notatbøker - DIY notebooksFor english summary, see end of post.

Da jeg fant denne oppskriften hos DESIGN LOVE FEST på gjør-det-selv-notatbøker uten bruk av stifter eller annet "binderi", fikk jeg en idé:

Jeg ville lage ferdige print-klipp-og-montér-maler på notatbøker i turkis og rosa som en liten gimmick i anledning den den nye profilen til Caroline, alias Sukkerfeen. Så kunne både mine og Carolines lesere enkelt printe og lage sine egne "sukkersøte" notatbøker - for eksempel til å notere ned favorittoppskrifter.Dessverre blir ikke ting alltid som planlagt. Jeg synes fremdeles at ideen er god, men problemet er at det viste seg å være langt vanskeligere enn antatt å lage bøkene. Etter mye prøving og feiling i flere omganger (jeg gir meg ikke så lett, skal dere vite!) må jeg nok bite i det sure eplet og innse at dette får jeg ikke skikkelig dreis på.

Slik ser det proffe resultatet ut hos DESIGN LOVE FEST:


Konklusjonen av mine forsøk er at jeg ikke kan gi alle svar på hvordan disse bøkene skal lages helt riktig, og dermed nøler jeg også med å legge ut mine maler for nedlasting. Tanken bak bloggen min er at prosjekter stort sett skal være så enkle at de fleste kan få det til - dette prosjektet er nok litt for plundrete, tror jeg.

MEN: Hvis jeg da ikke har skremt deg aldeles... Gjør GJERNE et forsøk du også, og gi meg beskjed om du finner "formelen" på hvordan disse bøkene skal lages riktig (uten å lage rifter eller uopprettelige bretter i papiret, og med "låsing" i ryggen som ser ut som på bildet over). Jeg lover å prøve igjen hvis noen kan gi meg noen gode tips!

For øvrig finnes det også andre måter å lage sine egne notatbøker! Jeg vet at flere av dere har symaskin, og hos The Girl On The Go finner dere en litt mer rett frem variant av notatbok som dere kan lage (jeg ♥ det lille båndet inni!):


Tanken var i hvert fall god. ☺

.....

Things don't always turn out the way I want them to... Recently I helped a friend of mine with a logo and new profile on her baking blog, and when I saw these charming DIY notebooks over at DESIGN LOVE FEST, I decided to make an easy print-cut-assemble-template of notebooks to match my friend's new pink-turquise polkadot profile (for her readers to jot down recipies). I have given the notebooks lots of tries, but I just can't get the assembling quite right! And therefore I don't publish my polkadot templates for you to download (sorry).

The next time I want to make notebooks, I might blow dust off my sawing machine and try this DIY how-to from The Girl On The Go (I ♥ the ribbon place holder!). 


Irene ☺    


25. jul. 2012

Spå - Cootie catcher
For english summary, see end of post.

Jeg kan huske at jeg ofte hadde en liten sammenbrettet spå i bukselomma da jeg var liten frøken. Spåen hadde jeg laget selv: Brettet, fargelagt, nummerert og skrevet "spådommer" - som regel navn på gutter i klassen. Og så, når anledningen bydde seg, spådde jeg hvem mine venninner skulle bli kjæreste (eller gift) med... ☺

Nylig kom jeg over denne spåen fra danske Minimega, og jeg ble supersjarmert. Selvsagt måtte jeg printe og lage en med en gang! Det var enkelt og gøy med gode trinn-for-trinn bilder av brettingen (følger med som en egen side i pdf-filene). Det vanskeligste var faktisk å velge farge, for spåen fåes i hele fire herlige fargekombinasjoner. Videre kan du velge om du vil bruke en versjon med ferdig utfylte svar på engelsk (morsomme!), eller med blanke felter som du fyller ut selv.
Løp over til Minimega og hent en gratis spå (eller flere) du også! 

Hvem vet - kanskje du til og med får svar på et spørsmål du går og tenker på..? ;-)

.....

I had almost forgotten all about it, but this lovely cootie catcher from Minimega brought back childhood memories. I used to make my own when I was a young girl. I folded, coloured and numbered - and inside I wrote names of boys in school. Then I let the cootie catcher tell my friends who they were "destined" to date (or marry)... ☺

The sweet and generous designer behind Minimega, Sara, shares her printable cootie catcher for free in four lovely color combinations and lets us choose between a pre-filled version with funny answers  in english and a blank one for us to write our own predictions. The pdf's for download include great how-to-fold-pictures. 


Run over to Sara and get your cootie catchers now! Who knows- you might even get the answer to a question you've been asking yourself...;-)


Irene
  


23. jul. 2012

Fra mobilen til postkassa

Min papirfetisj til tross - det er ingen hemmelighet at jeg også lar meg engasjere av sosiale medier og teknologiske nyvinninger. Spesielt begeistret blir jeg når noe av alt det nye faktisk viser seg å være veier tilbake til godt gammeldags papir, og særlig aktuelt i disse tider: Tilbake til de gode gammeldagse ferie-postkortene!

Posten (som jo må gjøre alt hva de kan for å henge med i vårt stadig mer papirløse samfunn) har en app som lar oss sende bilder fra mobilen som fysiske postkort til en postkasse for kroner 20 per stykk. Jeg har ikke lastet den ned enda, men ser ikke bort ifra at jeg kommer til å teste det ut.I mellomtiden prøver jeg ut en amerikansk app som heter Postagram (for deg som kjenner til Instagram - jepp, dette er noe som har sprunget ut fra samme kilde). Postagram lar meg sende 5 fysiske postkort gratis av bilder jeg tar eller har lagret på mobilen min, og deretter betaler jeg cirka 6 kroner for hvert kort jeg vil sende.


Leveringstiden fra Postagram er en god del lenger enn Posten sin. Jeg fikk opplyst at produksjon og postgang vil ta alt fra 7 dager til 4-6 uker. Blir spennende å se når (om) det kommer fram... Designet på kortet er heller ikke spesielt "hot" - om jeg skal være så ærlig - men en artig greie å teste ut for null kroner!

Hva med deg? Har du mottatt et ekte ferie-postkort i sommer? Har du sendt noen selv?

.....

I miss the good old holiday postcards I used to find in my mailbox during summer... With the free Postagram app you can turn photos on your mobile into postcards and have them sent to someone's mailbox. For real! The five first ones for free (the following cost 99 cents each). I'm trying it out.

Irene 


22. jul. 2012

Kaffe eller te?


Jeg og Han foretrekker kaffe. 
Gjerne servert på verandaen.
Bare vi to. Og et par ugler...☺

19. jul. 2012

Vindmølle-kort - Pinwheel cardFor english summary, see end of post.

Det er en stund siden jeg la ut noe selvlaget her på bloggen. Både kreativ tiltakslyst og tid/anledning varierer, og for tiden er det mest småpuslerier til eget bruk og utprøving av ideer som gjelder.

Et av mine testprosjekter er et vindmølle-kort. Vindmølle er vel ikke egentlig ordet, men jeg har ikke funnet en bedre oversettelse for pinwheel (noen som har forslag?). Da jeg begynte testingen hadde jeg et bilde i mitt hode av noe helt annet enn det jeg foreløpig har endt opp med. Sånn er det noen ganger. Kanskje jobber jeg videre med den opprinnelige ideen - kanskje ikke...

Men et enkelt og greit kort ble det i alle fall! Prinsippet er at et hjul kan snurres og ulike farger "spinner" i møllen og gir inntrykk av bevegelse. Som dette:
For å lage dette kortet trenger du en liten splittbinders - også kalt brad (fås kjøpt feks hos Panduro og i scrapbookingbutikker) - i tillegg til kartong og fortrinnsvis en skalpell/hobbykniv (jeg tror det blir vanskelig å klippe ut "vingene" i møllen med saks). Desto tykkere kartong du bruker i printeren, desto bedre resultat blir det av kortet. For litt generelt om printing og laging av kort, se dette innlegget.

Fremgangsmåten er beskrevet i pdf-filen (på engelsk), og dette bildet oppsummerer prosessen sånn noenlunde:
Jeg har lagt et redigerbart tekstfelt på banneret på forsiden av kortet, hvis du ønsker å skrive inn tekst i pdf-filen før du printer. Se bildet øverst i innlegget som eksempel.

Ha en fargerik innspurt mot helg! ☺


LAST NED GRATIS HER / FREE DOWNLOAD HERE:

PINWHEEL CARD 

(Kun personlig bruk, selvsagt. Personal use only, needless to say...).

.....

It's been a while since my last "made by me" project. Time and creative flow are variable factors... I've been doing some testing of different ideas, though, and this pinwheel card is one of my "prototypes". It turned out quite different than what I had imagined. I might work som more on my original idea - or perhaps not... Time will show.

However, this prototype is still a fully functional pinwheel (windmill) card, and it's yours to download and make if you please. The pdf file (two pages) includes instructions in english and editable text field on the banner (front of card). Download here or from link above.


May your upcoming weekend be a colorful one! ☺


Irene

18. jul. 2012

Made by Joel
For små og store hoder og hender som trenger aktivisering i sommerferien (eller når som helst): Made by Joel er et sted med alt hva kreative hjerter måtte begjære av lag-det-selv-med-barna-aktiviteter!

Det er ikke mulig å velge ut bare noen få papir-favoritter, så jeg nevner i fleng:

Prikk-til-prikk bilde, fargeleggingsark, kle opp kattepusene, byggesett av sirkler, Paris i papir, memory-spill, hakkespett som hakker, papirfisk som flyr på line, fugl som snurrer på pinne, "moderne-kunst-katter"... 
... og MYE, MYE MER (også andre materialer enn papir).
Alle ideer og filer får du gratis hos Made by Joel.


Ha en kreativ sommer! ☺


.....


Question: Looking for kids crafts ideas?

Answer: Made by Joel.

Wish you a creative summer!
♥ Irene

16. jul. 2012

Jeg smelter...

... ikke av sommertemperaturene her hvor jeg er. Men jeg smelter fullstendig når jeg ser *cooole* papir-ispinner! ☺

Har allerede tipset dere blant annet om dette memory-spillet (sjekk ut hvis dere trenger å aktivisere små hoder og hender i ferien). Dagens anbefaling er også en smakfull godbit av høy kvalitet: Ispinne-invitasjoner fra Funky Time.
Helt til å spise opp, ikke sant? Og en morsom idé å invitere til ispinne-fest på en sommerdag uansett vær! Flere bilder av invitasjonene finner du her hos Funky Time, og filen laster du gratis ned her hos Today's Creative Blog.

Ispinnene lager du "selvsagt" selv sammen med barna... (eller, du tenker som meg at "det skal vi jammen gjøre", men ender med å kjøpe en kartong Lollipop..?☺). På nettet finnes et utall oppskrifter på ulike varianter av hjemmelagede ispinner, og mange av dem er sunne alternativer med mye frukt.


Bilder lånt fra kk.no og mamma.no


Eller hvorfor ikke bruke invitasjonene fra Funky Time til å invitere til ispinne-party for voksne? Mojito og Campari Popsicles både ser og høres morsomt ut!Oppskriftene finner du også hos Funky Time.

Fortsatt god sommer - stay cool!

.....

Summer temperatures in Norway does not make me melt, but these lovely popsicle invitations from Funky Time do! (Download file from Today's Creative Blog). 

Make homemade popsicles with the kids and invite their friends over, or throw a really *cool* party for grown-ups serving these fancy mojito and campari popsicles, also from the oh, so creative and stylish Funky Time.


Stay cool! ☺


13. jul. 2012

Min form for geometri

Matematikk har aldri vært min "greie" - unntaket er geometriske mønster og former (ikke formler! ☺). Og selv om det er sommerferie tok jeg en liten "geometritime" i går og laget følgende:

GEOBALL fra Zü - en morsom konstruksjon til oppbevaring av småting. Mye enklere å lage enn det kan se ut til - må prøves!

HJERTEKONVOLUTT fra Zü - søtt brev og konvolutt i ett for en liten hjertelig hilsen til noen som fortjener det (blir en hjerteform når det åpnes). Også enkelt og fort gjort! Printes på papir, ikke kartong.

iPHONE DEKOR fra See that there. Jeg valgte meg en gul bikube-mønstret variant blant mange flotte mønster og gav min høyt skattede iPhone en sommerlig makeover ved hjelp av dette gjennomsiktige dekselet fra Panduro.

Fin fredag til dere!

.....

I'm not too fond of mathematics, but I love geometric shapes and patterns! And even though it's summer vacation, I took a "geometry lesson" yesterday and made some easy and uesful projects:

GEOBALL from Zü - fun paper construction for keeping small things in place. Easy to make - I recommend you give it a try!

HEART ENVELOPE from Zü - letter and envelope in one for someone special (folds out to the shape of a heart). Also easy to make!

iPHONE DECOR from See That ThereMy beloved iPhone got a summer makeover with one of many great iPhone decor patterns from See That There. (I used a transparent iPhone case bought in a norwegian hobby store. See That There recommends two versions of such cases available in the US).

Fine friday to you all!

Irene

11. jul. 2012

Skatter til printerenFor english summary, see end of post.

I dag har jeg intet mindre enn en skattekiste å vise dere! The Handmade Home er et nettsted med mye hjem og interiør, men også krydret med aldeles fantastiske, solfylte retro-inspirerte illustrasjoner som du laster du ned gratis og printer til den bruk du måtte ønske - som kort, kjøleskapskunst, innrammet på veggen eller påstrøket noe (t-skjorter, puter eller annet). Motivene er mange og forskjellige, de fleste er i serier, og felles for de alle er at de er aaaldeles fantastiske! 

Velg mellom biler, campingvogner, luftballonger, pinwheelskjoler, retro-apparater, fuglebur, kjøkkenillustrasjoner, babyrom-illustrasjoner, bokstaver,
tall, kameraer...


... for bare å nevne noe... Det finnes nemlig enda mer!! 

Skattene ligger både her og der, så du bør ha litt tid å avse hvis du først starter rundturen i The Homemade Home. De mest komplette oversiktene jeg har funnet er denne siden og den som lister alle pdf-filene for nedlasting (her). 

Sørg for å ha rikelig med blekk i fargeprinteren - det blir nemlig ikke enkelt å velge! ☺


....

If you appreciate sunny, happy, free printable retro style illustrations, here's a true treasure chest for you: The Handmade Home. Make lovely cards, cool shirts or pillows (with iron-on transfer) or make your home personal with some truly amazing free arts. Fill up your printer with ink and choose your favorites from a wide range of motifs:

Carscampersairballoonspinwheelsdressesvintage fan/phone/record player, bird cageskitchen artnursery artletters
numbers, cameras... and more!!! See this page or the complete list of pdf freebies (here).

Enjoy! ☺


8. jul. 2012

Strøkent fra Creature Comfort

Jeg har fortsatt noen T-shirt transfer ark som jeg ikke har brukt opp, og det mangler visst ikke på ideer der ute!

Hos
 Creature Comforts fant jeg dette romantiske print-på-pute-prosjektet for gratis nedlasting og med super beskrivelse av fremgangsmåte:Og fra samme fantastiske blogg, to nydelige barnemotiver for påstrykning - her piffet opp ekstra med morsomme detaljer:Last ned motivene gratis hos Creature Comforts og finn samtidig all informasjon du trenger for å gå i gang med prosjektene.

.....

Two fantastic free print-and-iron-on projects from Creature Comforts:
  1. Romantic pillowcase transfers
  2. DIY embellished iron-on kids motives transfers
J'adore! ♥


5. jul. 2012

Mer strøkent fra Lil Blue Boo

Hvis du tok turen innom Lil Blue Boo i forbindelse med mitt forrige innlegg, så fikk du kanskje med deg at det er flere storartede print-på-trøye-ideer der. Fikk du det derimot IKKE med deg, så får du to herlige prosjekter her (motivene laster du ned helt gratis):

Summer Love Art - print og stryk motivet på trøye og la prinsessa fargelegge motivet sitt selv med tekstiltusjer.
Boys of Summer Art - samme idé som over, men for tøffe gutter.


P.S.
Motivene kan selvsagt printes og fargelegges på papir også! 

.....

Two more lovely free printable summer art projects from Lil Blue Boo! Check out Ashley's Summer Love Art and Boys of Summer Art

Irene

3. jul. 2012

Strøkent
Jeg gikk glipp av årets sommerfest på jobben og dermed også en utfordring som gikk på å ha "mest uttrykksfulle T-skjorte". Men jeg ble i hvert fall minnet på at jeg hadde noen T-shirt transfer ark liggende! Det er mange år siden sist jeg printet og strøk motiver på tekstiler - usikker på hvorfor, for det er jo både enkelt og gøy!

Resultatet av første runde med strykejernet ser dere over. Motivet er fra Lil Blue Boo, og jeg synes det ble kjempetøft på en enkel singlet i bomull. Perfekt for sommer og sol (som jeg håper dukker opp)!

Neste strykeprosjekt hos meg blir også fra Lil Blue Boo - motivet "Choose Joy" er allerede printet klart på transfer-papir (kan for eksempel kjøpes hos Panduro eller Biltema).


Last ned begge motivene her hos Lil Blue Boo (merk at du laster ned en zip-fil som du må pakke ut på maskinen din før du kan åpne motivene i pdf-format).

Ha en "strøken" sommer! ☺

.....

Chech out my new favourite summer tank top! I found these two lovely free printable iron-on transfer motives from Lil Blue Boo and had to give it a try. Fun, easy and sooo cool! ☺

Irene


1. jul. 2012

Vinnere - og andre vinnersjanser
Så utrolig moro at så mange ble med på min bok-og-kort-gi-bort! Mange hyggelige kommentarer har dere også lagt igjen - TUSEN TAKK til alle sammen! ♥

Moro er også dette:
Jeg la ut giveawayen blant annet for å feire 5000 ugle-nedlastinger. På dagen for trekningen har tallet faktisk passert 7000 nedlastinger med god margin! Hvis det fortsetter til TI tusen blir det ny feiring - så mye kan jeg love! ☺

Min gi-bort denne gangen var et helt enkelt lotteri der alle som kommenterte fikk et lodd hver, og Random.org hjalp meg å trekke Wenche og Ole Martin som vinnere av hver sin bildebok + to sett uglekort. Gratulerer til dere begge og håper dere liker premien! (Jeg tar kontakt med dere vedr postadresser).

Det er flere enn meg som føler seg gavmilde for tiden, og jeg benytter denne anledningen til å gi videre to andre gi-borter som går nå hos to av mine norske favorittbloggere:

Caroline, alias Sukkerfeen, har fått ny logo og ny "look", og feirer det med å gi bort en Whoopie-bakematte fra Bo Nordisk. Alt du behøver å gjøre er å legge igjen en kommentar på dette innlegget innen midnatt lørdag 7. juli, og gjerne si hva du synes om den nye profilen. "Tilfeldigvis" er det jeg som har hjulpet Caroline med logo og makeover, så jeg leser alle kommentarene hun får... (vær snille, da!). ☺☺☺Sonja i Det blå huset (som på en måte også "vant" i mitt lotteri, men slett ikke tilfeldig!) har et sommerlotteri gående. Legg igjen en kommentar på dette innlegget innen søndag 8. juli kl 20 for å vinne et herlig retro-fat med både kjøpt og hjemmelaget "godteri" oppi!Takk, gratulerer, værsågod - og lykke til! ☺


P.S. Siste frist...


...for å bli med på denne giveawayen er klokken 21 i kveld... ☺


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...